midsommar.

Det är ju bara midsommar en gång om året"...tänker du. Och släpar hem dom tunga och klirrande kassarna från vårt svenska Systembolag. 

"Äh, vad fan...Spare no expenses"  Maten kostade några hundra mer än du egentligen hade råd med men...nästa månad får bli lite magrare...ordnar sig! Måste ju ha lite extra, man vet aldrig vem som dyker upp.

Klänningen har du ju bara haft ett par gånger, den är fräsch och du vet att du är snygg i den. En riktig läckerbit...för du vet ju att dom nya sidenunderkläderna du köpte till den här dagen verkligen var sexiga och snygga.

Du stressar för att hinna städa snyggt, göra fint, laga, mat, korka upp vinet i tid, duka på ditt speciella sätt som kan göra grannfrun grön av avund. Du har så bra idéer, så bra tycke och smak!

Du lägger sista handen vid frisyren, makeupen sitter perfekt. Du är cool, du är het, du är...

Maken har förståss bara sig själv att tänka på. Han har redan tagit två öl och en grogg...Men vem räknar... Du springer hit och dit och servar alla medan han sitter och skämtar om något, bullrar av skratt, lite för högt för att det ska vara ok. Han sjunger "Helan gååår..." är det bara för att reta dig?

Timmarna går, ljusen brinner ner, maken sitter och sover, hängande över bordet, snarkar med huvudet brevid nypotatisen som torkat ihop och blivit grå.  Grannen flörtar med dig och du känner dig snygg. Ja, varför inte, maken -det svinet- sover ju och du som kostat på dig snygga underkläder och allt.

Du känner att du måste in och kissa. Myggen surrar och dom vackra lyktorna gungar. Oj, vad susig du har blivit, vinet var ju så gott och du var ju så arg på maken som söp till -som vanligt drack han alldeles för mycket och för fort. Du tittar runt i hallen på språng till toan. Men...hur kan det se ut så här? Rörigt överallt. Maken och grannfrun ar inne för att leta efter en bra danscd att spela, du ser spåren efter dom, cd-skivor över hela djävla golvet. En blomkruka har åkt i backen och jord och skärvor ligger bland skivorna.

Äh, skit samma, det är ju bara midsommarafton en gång om året!

Du springer in på toaletten, drar ner strumpbyxorna och ser att det gått maskor på båda benen...

Åh, så skönt att kissa. Rätta till håret lite, men när du tittar i spegeln så hajar du till. Ögonen som möter dig är så främmande, en fyllekaja som ser för djävlig ut! Rent ut sagt! Där har du suttit och fnittrat med grannen som kastat lystna blickar på dig, du har lekt med honom, låtit klänningen hasa upp lite lagomt på låret, medan din egen man har fyllnat till och blivit sitt vanliga odrägliga jag. Som vid varje fest. Du lutar dig fram och tittar noga i spegeln, mascaran har runnit ut, du är alldeles svart runt ögonen, du känner dig illamående när du plötsligt känner igen ögonen som mött dig i spegeln, du har ju för faan blivit till din egen morsa!

Tragisk, för full, du minns skammen när du som 6-åring såg hur din mamma flörtade med grannen, äckligt fnittrande medan din pappa hade somnat med huvudet i bordet.

 Ja, där står du nu och ser på dig själv i spegeln när du hör att det knackar försiktigt på toadörren. Du öppnar, håller dig i dörrposten för att hålla balansen. Där står din 6-åriga dotter...

"När kommer du och lägger dig, mamma? Jag är så ensam.."

 Ja, det är ju bara midsommar en gång om året, gott folk!  "Helan gåår"  Ha det så trevligt!


Hitta den på min väns blogg.  stämmer va ;) ?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0